Tehetségpont

 

A Csillaghegyi Általános Iskola Tehetségpont adatlapja.

 

CSILLAGLESEN   TEHETSÉGNAP 

 A SOKSZÍNŰSÉG JEGYÉBEN

 

A Csillaghegyi Általános Iskola 2019. május 10-én tartotta az első Tehetségnapját, hagyományteremtő szándékkal.

A délelőtti program, több helyszínen zajlott:

1. Projekt záró diákelőadásokat hallhattunk A szemét útja a háztartástól az újrahasznosításigtémában, az 5.a,5.b és a 6.a osztályos tanulóktól.

A Föld Napja alkalmából idén is ellátogattak tanulóink a Rákospalotai  Hulladékégetőbe.  Megnézték, hová kerül a háztartási hulladék, milyen módon lehet a hulladékot  újrahasznosítani.  Sok hasznos információt kaptak az üzem működéséről, az évközben keletkező, de még használható dolgok elhelyezéséről.

A projekt vezetője: Gyurisné Horváth Ildikó volt.

2.  A 8. évfolyamos diák előadók színvonalas mini előadásait fizika, rajz és történelem témákban tekinthették meg az érdeklődő szülők, tanulók és pedagógusok.

Délután, 14 órakor kezdődött a Tehetség Gála műsora.E különleges, a gyermekek számára is felemelő eseményen résztvevő vendégeket intézményvezetőnk Dr. Vajdáné Havacs Erika és Sipos Monika a Csillaglesen Tehetségpont képviselője köszöntötte.

A Gála megnyitójaként, a műsor konferansziéja, Varga Boglárka 5.b osztályos tanuló előadta Áprily Lajos: Március című versét. A megnyitó után felváltva hangzottak el iskolánk tehetséges gyermekei előadásábanzenei és prózaiművek.

A műsorfolyam során meghallgattuk az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiként fellépő tehetséges diákjainkat: a Székely család három fiának gyönyörű hegedűjátékát, Bertalan Lili 4.b osztályos tanulót szopránfurulyán, Borsos Ferenc 7. b osztályost altfurulyán. Németh Soma 8. b osztályos szavalatával kápráztatta el a közönséget. A kerületi vers-és prózamondó versenyen kimagasló eredményt elért alsós tanulók egymás után adták elő azon verseiket, prózáikat, melyekkel a kerületi versenyen elért kiváló helyezéseiket érték el: két első, egy második, egy harmadik és két hatodik helyet.  A Gálán került sor a Kreatív író iskolai pályázat eredmény hirdetésére. A pályázatra beérkezett korcsoportos (1.oszt., 2-3. oszt., 4-8. oszt.) pályaművek értékelésének eredmény-hirdetésére. Minden korcsoport első három helyezettje a munkáját elismerő Tehetség Oklevelet, könyvet és a szponzorok által felajánlott egyéb ajándékokat kaptak jutalmul.

Gálánk zárásaként Sárosi Zalán, 5.a osztályos tanulónk klarinétjátékát hallgattuk meg, aki Debussy: A kis néger szerzeményét adta elő. Fergeteges játékával ajándékozta meg a közönséget.

Az első alkalommal megrendezett iskolai Tehetség Gálánk sikere, mind a gyermekek, mind pedig a szülők körében bebizonyította, hogy ezt a megkezdett, nem mindig zökkenőmentes, a tehetségeket felkaroló, mentoráló „utat” folytatnunk kell a gyermekek sokszínű tehetségének kibontakoztatása érdekében.

                                                                                               Major Zsuzsanna

 

„SZÍNHÁZ, ZENE, TÁNC”

 

Együttműködő Tehetségpontok 2.Tehetségnapi rendezvényére került sor 2019. május 2-án, a Békásmegyeri Közösségi Házban.

Az első közös rendezvényre 2018 májusában került sor „Varázsceruzák” címmel, ahol az ifjú képzőművész tehetségek mutatkoztak be alkotásaikkal.

Az idei TEHETSÉGNAP-on is, a Bárczi Géza Általános Iskola, a Csillaghegyi Általános Iskola és a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tehetséges diákjai vettek részt.

Mindhárom iskola Kiváló Tehetségpont, ahol megkülönböztetett figyelemmel segítik azokat a gyermekeket, akik valamilyen műveltségi területen kimagasló teljesítményt érnek el.

Az együtt töltött másfél órában az irodalom, a zene, a tánc produkciók feledhetetlen élményt nyújtottak a nézőknek.

Iskolánkat, a Csillagvirág Mazsorett csoport, Jeney-Till Szonja 6.a osztályos tanuló népdalcsokorral és a Mimikri színjátszó kör diákjai képviselték.

Ezen a délutánon az intézmények diákjai méltón képviselték    a magas színvonalat, és a tehetséget. Köszönjük nekik és felkészítő tanáraiknak ezt a szép délutánt!

Húsz éves a kerületi 3-4. évfolyamos Könyvtárhasználati verseny

 

Jubileumát ünnepelte a kerületi „Csillaglesen Könyvtárhasználati Tehetségkutató Verseny”. Kezdetben Bod Péter nevét viselő verseny hosszú életutat tett meg.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Füst Milán utcai könyvtára fogadta be először ezt a párját ritkító kezdeményezést. Majd a kerületi Platán Könyvtár adott helyet hosszú éveken keresztül a versenynek.

Az utóbbi években „hazatért” , a Csillaghegyi Általános Iskolába. A verseny ötletgazdája és gondozója Sipos Monika könyvtárostanár. A verseny örökös védnöke, a tiszteletreméltó Vicze Miklósné Zsuzsa.

 

 

Csillaglesen Könyvtárhasználati Tehetségkutató Verseny 3-4. évfolyam eredményei

 

Könyvadomány az olvasás népszerűsítésére.

 

Köszönjük a harmadik és negyedik évfolyam szülői közösségének a  nagylelkű könyv felajánlását. A könyvek az iskolai könyvtár állományába kerültek.

Határtalanul program

Fenntartó:

E-mail: 

Kapcsolat

Csillaghegyi Általános Iskola

1038 Budapest
Dózsa György u. 42

Tel: 06-1/368-6651, 06/1-368-0082
Fax: 06-1/368-6651

E- mail:  

A honlap létrejöttét támogatták

Kocsis András

Fodor István