Sportnap - Biciklitúra Leányfalura

   2019 őszén elmentünk biciklizni a 6. b osztállyal. Az iskolai sportnap keretében a mi osztályunk  (és még további  2 osztály a Csillaghegyi Általános Iskolából) bicikli túrára indult.
  Az alap útitervünk az volt, hogy elbiciklizünk Leányfalura, és ott megeszünk egy lángost, de sajnos a lángosos csak délben nyitott ki, mi viszont 10:00-kor értünk oda, úgyhogy végül az a hely csak egy pihenő állomás lett. Reggel 8:00-kor indultunk el a Csillaghegyi Általános Iskolából. 6 kísérő szülő segített Judit néninek a gond- és problémamentes utazáshoz. Az osztályfőnök helyettes sajnos nem tudott részt venni ezen a programon, úgyhogy ő  nem jött velünk. Az út első szakaszát Szentendre felé vettük. Amikor elindultunk, még nem nagyon voltunk belerázódva a biciklizésbe, úgyhogy még egy picit lassabbra vettük a tempót. Az első pihenőhelyünk Szentendrén, a Duna partján, a Postás-strandon volt. Legalább egy fél óráig ott pihentünk, és összefutottunk a 8. b osztállyal. Gyönyörű és elbűvölő az egész hely. Nagyon szépen fel lett újítva ez a partszakasz. Ott megettük a reggelinket, majd újra felszálltunk a biciklikre. Még 100 métert sem mentünk, de nekem lejött a láncom, de szerencsémre meg tudta javítani Robi apukája. (Innen is nagyon köszönöm.)  Miután megjavították a láncomat, egy tévés forgatás közepébe kerültünk, ahonnan természetesen tovább küldtek minket. A következő 8 km nagyon gyorsan eltelt. Csak bringáztunk a Duna mellett, és csodáltuk a gyönyörű tájat. Nem értem azt, hogy hogyan tettünk meg ilyen gyorsan ilyen hosszú utat. Úgy 1 óra bicikli út után végre megérkeztünk a helyszínünkre, a lángososhoz. Vártuk, hogy együnk lángost, erre jött a hír, hogy délben kezdik el a lángost sütni, így csak pihentünk egy órát. Valaki elment a toalettre, amíg mások beszélgettek, telefonoztak. Az egy óra nagyon gyorsan eltelt, úgyhogy már indultunk is visszafelé Szentendrére. Az út egyre ismerősebb volt, és a legvégén már teljesen ráismertem arra a környékre, ahonnan jöttünk.
  Visszaértünk Szentendrére. Aki lángost akart enni, az azt evett, aki fagyit, az pedig azt. Én mézes-krémest és oreos fagyit ettem. Nagyon finom volt mind a kettő íz. Miután mindenki megette, amit kért, indultunk is vissza. A biciklik csak úgy suhantak, olyan gyorsan mentünk visszafele. 13:30 -ra értünk vissza az iskolához. Összesen 36 km-t bicikliztünk és nagyon jól bírta az osztály. Szépen lassan mindenki elment haza.
  Szerintem ez egy nagyon jó kis biciklitúra, avagy sportnap volt. Innen is köszönök mindent a 6.b osztály nevében minden szülőnek és Judit néninek ezért a szuper programért!
 
                                                     Móricz Máté 6.B oszt.tanuló
2019. október 14.

Határtalanul program

Fenntartó:

E-mail: 

Kapcsolat

Csillaghegyi Általános Iskola

1038 Budapest
Dózsa György u. 42

Tel: 06-1/368-6651, 06/1-368-0082
Fax: 06-1/368-6651

E- mail:  

A honlap létrejöttét támogatták

Kocsis András

Fodor István