Vadetetés

Irány Nógrád!

 

   Az idei harmadik osztálykirándulásunk a 2019-es tanévben Nógrádba vezetett, a Börzsönybe. Az első úti célunk a Nógrádi vár volt, majd onnan a Nógrádi Vadasparkba mentünk. A létszámunk több, mint 55 fő volt.

  Az iskolából indultunk egy nagyon jó pizza sütés után (technika órán). 13:00-kor a családok összegyűltek iskolánk előtt, és külön- külön mindenki elindult a kocsikkal. Az út 50 -60 km volt, így csak 1 órát utaztunk. Amint mindegyik kocsi célba ért, megindultunk a Nógrádi vár felé. Amint mentünk felfelé, egyre jobban kisütött a nap, ettől nagyon szép lett minden. A nap rásütött a fűre és a várromokra. (Ekkor én már nagyon izgultam, mert egy prezentációval készültünk az egyik osztálytársammal, Mihályffy Robival.) A Nógrádi vár gyönyörűségét nem lehet szavakba önteni. Az ott eltöltött egy óra gyorsan elszállt. Az idő további részét a Nógrádi Vadasparkban töltöttük.

  A Nógrádi Vadasparkban fél órát kellett várakoznunk arra, hogy felüljünk a szekérre. Ez sem volt unalmas, mert az ottani etethető állatok nagyon aranyosak és viccesek voltak. Megetettük a struccokat, a szamarakat és a kecskéket. A két libikóka is nagyon népszerű volt. Aztán felszálltunk a pótkocsikra (picit szorosan) és elindultunk. Egy traktor vontatott minket. Az erdőben feltűnt néhány vadon élő állat, nagy izgalommal figyeltük őket. A túra elején még nem volt olyan sok látnivaló, de ahogy közeledtünk a tisztáshoz, egyre több állat jött oda. Szarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók lepték el az erdő közepén fekvő tisztást.  Kiértünk a mezőre és legalább 200 vadállat fogadott minket. Nagyon különös volt, hogy lapáttal dobálták ki a magokat és a száraz pékárut. Ez volt az állatok esti etetése. Erre gyűltek össze az állatok.  A kísérők előadása minden gyereket és felnőttet egyaránt lekötött. Az állatok is nagyon szépek és érdekesek voltak. Néhány odajött közvetlenül a szekér elé, és néhány osztálytársunknak sikerült megsimogatni őket. Eléggé izgalmas volt az egész, sőt nekünk még nagyobb élmény volt, mert a naplementében nézhettük egy ideig az állatokat. Sok-sok érdekességet hallottunk az ott élő állatokról, mint például azt, hogy a csoportvezető szarvas az elmúlt 2 hétben 45 kg-ot fogyott le, mert nem volt ideje enni, a csoport vezetése miatt.

   Én nagyon élveztem ezt a túrát, mert nagyon izgalmas és szép volt. Nagyon köszönöm a 6. b osztály nevében a sok segítő szülőnek és természetesen Judit néninek, Gabi néninek az egész túrát, ugyanis ez egy felejthetetlen élmény volt számomra, és szerintem az osztály nagy részének is. Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el a Nógrádi Vadasparkba, majd utána nézze meg a Nógrádi várat, mármint csak a várromokat, ha lehetősége nyílik rá!

 

                                                                        Móricz Máté 6. b oszt tanuló

Budapest, 2019. október 14.

Határtalanul program

Fenntartó:

E-mail: 

Kapcsolat

Csillaghegyi Általános Iskola

1038 Budapest
Dózsa György u. 42

Tel: 06-1/368-6651, 06/1-368-0082
Fax: 06-1/368-6651

E- mail:  

A honlap létrejöttét támogatták

Kocsis András

Fodor István